UTRECHT - De voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles was zondag 26 mei uitgelopen op rellen. Supporters belaagden de politie met fors geweld, waaronder stenen en ijzeren staven. Zeven verdachten werden getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht. De identiteit van vier verdachten is inmiddels bekend. De anderen worden nog gezocht.

De rellen

Na de wedstrijd zochten supporters elkaar op. De ME probeerde dit te voorkomen, maar werd aangevallen met stenen, pionnen en fietsen. ME-voertuigen raakten beschadigd. De burgemeester kondigde een noodbevel af en de ME trad op met wapenstokken, honden en er werden zelfs waarschuwingsschoten gelost. Rond 23:00 uur was de orde hersteld. Omstanders en politiemensen raakten gewond, één agent moest naar het ziekenhuis.

Verdachten

Er is een groot onderzoek gestart om de identiteit van de relschoppers te achterhalen. Dinsdagavond 11 juni werden de eerste verdachten getoond in Opsporing Verzocht. Na de uitzending hebben drie verdachten zich gemeld. Het onderzoeksteam ontving ook tips over een vierde verdachte, wiens identiteit nu ook bekend is. De verdachten, uit Vijfheerenlanden en Utrecht, worden verdacht van openlijke geweldpleging en zullen later worden verhoord.

Onderzoek gaat verder

Het onderzoeksteam is doorlopend bezig met het uitkijken van al het beeldmateriaal van die avond op zoek naar de verantwoordelijken voor de rellen. Mogelijk worden er volgende week weer een aantal verdachten getoond via tv en social media.

Alle verdachten die wij nu nog zoeken zijn te vinden via de gezocht pagina >>

Herkent u één van de verdachten? Bel dan met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of tip anoniem via 0800-7000.