UTRECHT - De afgelopen drie weken zijn er in de Utrechtse wijk Oog in Al meerdere woninginbraken gepleegd. De toename van het aantal inbraken kan mogelijk te maken hebben met het aantal huishoudens dat met vakantie is. De politie doet onderzoek naar deze reeks inbraken en is op zoek naar getuigen.

De politie heeft digitale bannering ingezet. Dat houdt in dat iedereen die de wijk Oog in Al binnen rijdt op een tekstkart de boodschap te zien krijgt om woninginbraken te voorkomen en 112 te bellen bij verdachte situaties.

Terugkerend probleem
Het blijft een terugkerend probleem, woninginbraken in de wintermaanden. De dagen zijn korter, het wordt vroeg donker en inbrekers slaan sneller toe. Daarom is het verstandig om het zeker voor het onzekere te nemen. Dus gaat u de deur uit, al is het maar voor even? Zorg voor een bewoonde indruk, laat een lampje branden of sluit een tijdschakelaar aan op de verlichting. Doe voordat u weggaat altijd de ramen dicht en de deuren op slot. Want een inbreker is zo binnen.

Maak het ze niet te makkelijk!
Is uw woning inbraakproof? Wij geven u graag tips om woninginbraak te voorkomen. Bel 112 als u getuigen bent van een woninginbraak. Wilt u meer weten over het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Of wilt u weten wat te doen wanneer er bij u is ingebroken? Kijk voor tips op politie.nl of kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Meld altijd
Dus ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 112 of 0900-8844. Neem ook contact op met de politie wanneer u de afgelopen periode iets of iemand verdachts heeft gezien in Oog in Al. Liever anoniem melden? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of maak een online melding.