UTRECHT - De politie en gemeente Utrecht hebben in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 januari een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Vlampijpstraat. Door verschillende meldingen en een eerdere inval waren er sterke aanwijzingen dat er in het pand geregeld ‘s nachts wordt gegokt. De politie heeft bij de inval een bedrag van maar liefst 18.900 euro in beslag genomen en doet verder onderzoek naar de aanwezigen. De gemeente Utrecht beraadt zich op bestuurlijke maatregelen.


Tijdens de inval zaten 25 mannen rond verschillende tafels. Op vrijwel elke tafel lagen speelborden, dobbelstenen of andere toebehoren. Tegen een verdachte zal verder onderzoek worden ingesteld. In totaal is bij deze inval ongeveer 18.900 euro in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek naar de rol en betrokkenheid van de aanwezige personen en de herkomst van het geld.

Verdere maatregelen
De gemeente Utrecht beraadt zich naar aanleiding van de bevindingen op bestuurlijke maatregelen. Een deel van de aanwezigen had na een eerdere inval al een waarschuwing op zak waardoor hen aanvullend ook een last onder dwangsom zal worden aangezegd. De gegevens van de verdachten zijn daarnaast gedeeld met de Belastingdienst. Daardoor krijgen zij mogelijk nog te maken met fiscale maatregelen. Door de gemeente werd administratie inbeslaggenomen. Verder werden er meerdere bekeuringen aangezegd voor onder anderen Wet ID.