AMERSFOORT - Een automobilist werd in september op de Lohengrinstraat in zijn buik gestoken. Na uitgebreid rechercheonderzoek kwamen drie jongens van 17 jaar uit Amersfoort in beeld. Zij werden dinsdag 2 november aangehouden.

Een 21-jarige Amersfoorter rijdt op zondagavond 26 september, kort na 19:00 uur, vanaf de Romeostraat, de Lohengrinstraat op. Bij een steegje ziet hij een man staan die zijn aandacht trekt. Hij remt en doet het raampje van z'n witte Opel Corsa naar beneden. Vrijwel meteen komen er nog twee mannen aangesneld. Ze eisen geld. Hij wil zijn raampje weer dichtdoen, maar voordat hij dat kan doen, wordt hij door één van de mannen in zijn buik gestoken. De drie mannen rennen dan terug het steegje in.

Aanhoudingen
De recherche startte een onderzoek en zette hierbij ook het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld in. Door uitgebreid rechercheonderzoek en de informatie die binnenkwam naar aanleiding van de tv-uitzending, kwamen drie verdachten in beeld. Zij werden dinsdagochtend 2 november buiten heterdaad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. Zij zitten vast voor verhoor. Het gaat om drie jongens van 17 jaar uit Amersfoort.

Onderzoek gaat door
Het onderzoek naar het steekincident wordt onverminderd voortgezet. Mochten er nog getuigen zijn die zich niet gemeld hebben of over informatie beschikken die voor het onderzoek van belang kan zijn, neem dan contact op met de recherche in Amersfoort via 0900-8844 of vul het onderstaande tipformulier in.