UTRECHT - De rechtbank Midden-Nederland zendt het kort geding tussen FC Utrecht en de KNVB van vrijdag 21 mei om 14:00 uit via een livestream verlaat Rechtspraak.nl. Vanwege de coronamaatregelen is het voor publiek niet mogelijk om de zitting bij te wonen. De rechtbank verzoekt alle vertegenwoordigers van de pers die belangstelling hebben om de zaak bij te wonen, om zich aan te melden.

Livestream
Geïnteresseerden kunnen de zitting volgen via een livestream, die op vrijdag 21 mei vanaf 14:00 uur wordt uitgezonden. Volg de livestream via deze link verlaat Rechtspraak.nl. Ook media hebben toestemming gekregen om de zaak live uit te zenden.

Waar gaat de zaak over?
FC Utrecht heeft zich, net als Feyenoord, woensdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. Volgens reglementen van de KNVB vindt de finale van de play-offs plaats in het stadion van de club die als hoogst geëindigd is in de eredivisie. Dat is in dit geval in De Kuip in Rotterdam. De voetbalbond heeft besloten de wedstrijd te verplaatsen naar zondag. De burgemeester van Rotterdam wil namelijk niet dat de finale van de play-offs zaterdag in De Kuip wordt gespeeld, omdat de finale van het Songfestival die avond ook in zijn stad plaatsvindt. Hij vreest voor ongeregeldheden en er zou niet voldoende politie beschikbaar zijn voor beide evenementen. FC Utrecht is het niet eens met deze beslissing en vraagt de rechter om in een spoedeisende zaak een snelle beslissing te nemen. Op de zitting zullen de eiser (FC Utrecht) en de gedaagde (KNVB) hun standpunten naar voren brengen, de rechter stelt vragen en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. Aan het einde van de zitting geeft de rechter aan wanneer hij uitspraak doet, dat zal in elk geval voor zaterdagmiddag zijn.

Informatie voor de pers
Een beperkt aantal journalisten krijgt toegang tot het gerechtsgebouw. Naast de zittingszaal is ook een videozaal beschikbaar. Vanwege de genomen maatregelen is nog niet bekend hoeveel ruimte er beschikbaar is voor vertegenwoordigers van de pers. Alle belangstellende journalisten wordt daarom gevraagd zich van te voren aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 17:00 uur via: midden-nederland@rechtspraak.nl onder vermelding van naam, medium en telefoonnummer. Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De rechtbank vraagt media die interesse hebben in het maken van opnames en/of in het live uitzenden van de zaak, dit aan te geven bij de aanmelding.