UTRECHT - De politie heeft dinsdag 1 augustus een man aangehouden omdat hij verdacht wordt een facilitaire rol te hebben gespeelt in de handel in drugs.

De 29-jarige man uit Utrecht kwam in beeld naar aanleiding van ontsleutelde cryptocommunicatie berichten. Dinsdag is de Utrechter aangehouden en is doorzoeking gedaan in zijn woning en een bedrijfspand aan de Amsterdamsestraatweg. Bij de doorzoeking vond de politie een grote hoeveelheid cash geld, een ponypack drugs, pepperspray, een kogelwerend vest en een slagwapen. Daarnaast zijn dure merkkleding, - tassen en horloges, diverse gegevensdragers en een auto in beslag genomen. De verdachte zit vast en de politie doet verder onderzoek.

Aanpak ondermijning

De politie richt zich samen met partners zoals gemeenten op de bestrijding van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. Voorbeelden van ondermijning zijn bijvoorbeeld drugshandel en witwassen. Ondermijning wordt zichtbaar door overlast, drugsafval, intimidatie, afpersing of geweld door criminelen.

Help mee en meld

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000.