VEENENDAAL - De politie heeft een man gearresteerd die wordt verdacht voorbereidingen te hebben gepleegd voor een brandstichting op maandagavond 25 januari.

Rond 19.45 uur kreeg de politie de melding dat er een grote hoeveelheid benzine was getankt in een aantal jerrycans. De verdachte was inmiddels vertrokken maar werd met zijn auto aangetroffen op de Prunus. In de kofferruimte van de auto lagen meerdere jerrycans en flessen die gevuld waren met benzine. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Veenendaal, werd aangehouden terzake het plegen van voorbereidingen voor brandstichting. De verdachte is ingesloten en wordt nader verhoord. De met benzine gevulde jerrycans en flessen zijn in beslag genomen.

Onderzoek gaat door
De politie zet het onderzoek naar strafbare feiten, en oproepen daartoe, voort en komt graag in contact met getuigen of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via Meld Misdaad Anoniem melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op politie.nl