UTRECHT - De recherche heeft een man aangehouden die wordt verdacht van meerdere inbraken bij horecagelegenheden. Op basis van veiliggestelde camerabeelden en DNA-materiaal kwam de verdachte hiervoor in beeld.


De inbraken vonden plaats in de periode tussen 17 en 29 juni bij horecavestigingen aan de de Biltstraat en de F.C. Donderstraat. Bij de inbraken werd er geld gestolen. Er bleef bij de laatstgenoemde inbraak ook bloed van de vermoedelijke verdachte achter.

Bij een horecagelegenheid aan de Adriaen van Ostadelaan probeerde de verdachte ook binnen te komen, maar het slot gaf daar geen krimp waardoor het bij een poging bleef. Die poging wel vastgelegd door een beveiligingscamera. Ook bij de voltooide inbraak op de Bilstraat beschikte de politie over bruikbare camerabeelden. Dit leidde tot een herkenning van de verdachte, een 38-jarige inwoner van Vught.

Aangehouden
De verdachte bleef lange tijd voortvluchtig, tot afgelopen zaterdagmorgen 18 juli. Rond 01.35 uur werd hij betrapt bij de diefstal van een fiets op Weerdsingel O.Z. Het onderzoek in de omgeving leidde tot zijn arrestatie op de Nachtegaalstraat. Naast de bedrijfsinbraken wordt de man ook verdacht een bromfiets te hebben geheeld. De verdachte is ingesloten.