AMERSFOORT - Op dinsdag 7 december heeft de politie een 19-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden in verband met de verdenking van betrokkenheid bij internationale drugshandel.


De verdachte kwam in beeld naar aanleiding van een eerder onderschept cocaïnetransport naar Denemarken. Hierbij werd in de auto een verborgen ruimte met 5 kilogram cocaïne aangetroffen. De 35-jarige chauffeur van de auto, eveneens een Amersfoorter, werd destijds gearresteerd. Hij is inmiddels in Denemarken veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar.

De nu aangehouden verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij dat transport. Door ontsleutelde berichtgeving binnen Sky is de verdenking uitgebreid tot een langere periode van betrokkenheid bij internationale en nationale drugshandel.

Onderzoek woningen
Na de arrestatie werd aansluitend een onderzoek gedaan in een tweetal woningen aan de Van Randwijcklaan en de Holkerweg en een garagebedrijf op het industrieterrein aan de Isselt. Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.