NIEUWEGEIN - Op zondag 12 februari werd er gepoogd een straatroof te plegen door twee mannen aan het Tuinkerspad in Nieuwegein. De verdachten wilden mogelijk de elektrische fiets van het slachtoffer stelen. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 15u50, toen het slachtoffer op zijn elektrische fiets onderweg was naar huis, kwam er een scooter met twee mannen erop in tegengestelde richting aanrijden. Na ongeveer 50 meter door te zijn gereden draaide de scooter zich om en reed dicht langs de fiets van het slachtoffer.

Iets verderop stond de bijrijder van de scooter op eens in de berm naast het fietspad. Toen de fietser dichterbij kwam dwingt de bijrijder deze te stoppen. Vervolgens greep hij naar zijn binnenzak naar iets dat leek op een vuurwapen. De fietser is vervolgens doorgereden. Even verderop, ter hoogte van de Anijsgaarde stond dezelfde scooter met de bestuurder stil op het looppad, ook hier is het slachtoffer langs gereden.

De signalementen van de scooterrijders zijn als volgt:

Bestuurder:

Man18 a 19 jaar
180cm lang
Slank postuur
Strakke donker kleurige jas (nep leren look) tot op de heupen
Strakke donkere broek
Helm met een donkerkleurig vizier

Bijrijder:
Man18 a 19 jaar
180cm lang
Slank postuur
Strakke donker kleurige jas (nep leren look) tot op de heupen
Strakke donkere broek
Helm met een transparant vizier
Spraak was accentloos
De scooter was donker van kleur.

Iets gezien?
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben omstreeks 15:50 in de omgeving van het Tuinkerspad in Nieuwegein. Of heeft u camerabeelden? Of weet u wie de straatrovers zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.