BUNSCHOTEN - Een 34-jarige man uit Bunschoten wordt verdacht van seksueel misbruik van zeven kinderen. Hij zit sinds zijn aanhouding op 22 december vorig jaar in voorarrest.


De man werd aangehouden nadat hij verdacht werd van het misbruiken van twee minderjarige kinderen in de privésfeer. Het ingestelde politieonderzoek resulteerde recent in een uitbreiding van de verdenking. De man wordt nu verdacht van het seksueel misbruiken van zeven kinderen onder de twaalf jaar oud. Het gaat daarbij om jongens en meisjes. In drie gevallen heeft de verdenking betrekking op misbruik door de verdachte tijdens zijn vrijwilligerswerk bij een door een kerk georganiseerde kinderopvang in Bunschoten in het najaar van 2020.

Uit het afgeronde onderzoek zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat er nog andere slachtoffers zijn dan de genoemde zeven kinderen.

De families van de slachtoffertjes zijn in een vroeg stadium op de hoogte gebracht.

Vandaag stond de verdachte pro forma op zitting voor de rechtbank in Utrecht. Op 7 september staat een regiezitting in deze zaak gepland. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk behandeld worden.