RHENEN - De rechtbank veroordeelt een man uit Rhenen voor 3 openbare schennisplegingen. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 1 maand opgelegd. Daarbij moet hij een taakstraf van 60 uur uitvoeren.


De man had eerder een pornoverslaving, maar had deze na een behandeling onder controle. Tijdens een periode met veel stress kreeg de man een terugval. Hij liet meerdere keren zijn blote geslachtsdeel aan voorbijgangers zien vanuit een langzaam rijdend busje, onder meer in Zelhem. Vervolgens reed hij snel door. De man lette daarbij niet op wie hij precies voorbij reed. Later bleek dat 1 van de meisjes pas 15 jaar oud was. Twee andere slachtoffers waren 20 en 21 jaar oud.

Eis

De officier van justitie achtte alle 5 openbare schennisplegingen bewezen en eiste een taakstraf van 90 uur en een gevangenisstraf van 4 maanden voorwaardelijk. Ook wilde de officier van justitie dat de man een behandeling volgt. De man wil dat zelf ook.

Minder feiten bewezen

De rechtbank acht 2 schennisplegingen niet bewezen en spreekt de man daarvan vrij. In die gevallen was alleen de onderbroek van de man te zien. Voor 3 schennisplegingen legt de rechtbank een taakstraf van 60 uur op. Daarnaast legt de rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand op. De man moet ook een behandeling volgen.