AMERSFOORT/ZEIST - Een 30-jarige man uit Zeist is dinsdag 13 februari aangehouden op verdenking van corruptie. De man werkt bij een woningcorporatie in Amersfoort en zou omgekocht zijn bij het verstrekken van een woning.


Onderzoek

De politie ontving een signaal dat er sprake zou zijn van omkoping en deed onderzoek naar de medewerker. De 30-jarige man uit Zeist zou op onjuiste wijze een woning hebben verstrekt en daar geld voor hebben ontvangen. De man is aangehouden door de politie en zijn woning is doorzocht. Meerdere telefoons en een laptop werden in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook werd zijn auto in beslag genomen.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak. De woningcorporatie geeft haar volledige medewerking aan het politieonderzoek.

Corruptie als signaal voor ondermijning

Omkoping is een misdrijf en kan te maken hebben met ondermijning. Criminelen maken bijvoorbeeld gebruik van omkoping of afpersing om geld wit te wassen, of om criminele activiteiten plaats te laten vinden. Er wordt veel geld geboden om informatie te kopen, de andere kant op te kijken of daadwerkelijk handelingen te verrichten om bijvoorbeeld drugssmokkel mogelijk te maken.

Meld misdaad (anoniem)

Bent u benaderd door criminelen? Of heeft u informatie over mogelijke corruptiezaken? Meld het! Als u liever anoniem blijft, kunt u ook melden via M. op 0800-7000 of bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Dit team is speciaal getraind in het afschermen van informatiebronnen en het in het geheim inwinnen van informatie.