UTRECHT - Donderdag 17 juni heeft de politie 16 honden en vijf papegaaien in beslag genomen in een woning op de Kloosterlaan. De politie kwam op dit adres na een eerdere vondst op 10 juni van 48 verwaarloosde dieren die in beslag werden genomen op de Kenaustraat. Er kwamen veel waardevolle tips binnen naar aanleiding van die actie.

De 16 honden en vijf papegaaien waren er beter aan toe dan de zwaar verwaarloosde dieren die eerder gevonden zijn. Toch zijn ze in beslag genomen voor onderzoek naar illegaal fokken en handel in dieren. De politie werkte in deze actie weer samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). De dieren zijn opgevangen en maken het naar omstandigheden goed. De politie is dankbaar voor alle tips die binnenkwamen, en heeft nog niet iedere melder een terugkoppeling kunnen geven. Er zijn o.a. meldingen gedaan over zieke dieren die bij deze handelaren zijn gekocht, waaronder ook dieren die zelfs moesten worden geëuthanaseerd. Het onderzoek loopt door. Er zijn meerdere verdachten in dit onderzoek en deze zullen op een later moment worden verhoord.

Zelf een hondje gekocht?
Heeft u in de afgelopen maanden een klein hondje gekocht in Utrecht en heeft u het vermoeden dat dit hondje afkomstig zou kunnen zijn van één van deze fokkers? (Denk hierbij aan Chihuaha’s, Pomeranians, Boston terriër,Toy poedel en Shi tzu’s.) Maak dan een online melding. Stuur wel direct een foto van het hondje mee, dan kunnen wij uw melding in behandeling nemen.

U kunt helpen!
Illegaal fokken van dieren is verboden. Regelmatig gaat dit samen met mishandeling en verwaarlozing. Vermoedt u dit? Bel dan 144. Ook kunt u dit online melden via dierenpolitie online. Kijk hier voor meer informatie over 144 en wat er met uw melding gebeurt. O.a. tips om een gezond huisdier te kopen, vind u op www.LICG.nl.