NIEUWEGEIN - Een 37-jarige man uit Nieuwegein is woensdag 6 december aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen waarbij hij mogelijk een aansturende rol zou hebben vervuld. Hij wordt ook verdacht van wapenbezit en witwassen. De aansturende rol van de verdachte uit Nieuwegein wordt nader onderzocht.

De mannen die hij vermoedelijk aanstuurde, zijn eerder dit jaar op 4 juli aangehouden. Bij de doorzoekingen zijn destijds op diverse locaties (hard)drugs, een kogelwerend vest, meerdere vuurwapens en munitie aangetroffen.

Doorzoekingen

Op zes locaties zijn woensdag 6 december doorzoekingen gedaan in o.a. Nieuwegein, IJsselstein en Amsterdam. In een van de woningen in Nieuwegein is een vuurwapen en de zwaarste categorie vuurwerk aangetroffen. De EOD is ingeschakeld om het vuurwerk af te voeren en dit op een veilige plaats tot ontploffing te brengen.

Ondermijning

De politie richt zich samen met partners zoals gemeenten en Openbaar Ministerie op de bestrijding van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. In dit onderzoek is er extra aandacht voor de inbeslagname van luxe goederen die zijn aangeschaft met crimineel geld. Zo zijn onder andere dure schoenen en (audio)apparatuur in beslag genomen. Misdaad loont niet.

Help mee en meld

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000. Of neem contact op met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 06-85706043