Nederland - Een 22-jarige man raakte twee jaar geleden zwaargewond bij een verkeersruzie in Utrecht. Bij dit incident werd geprobeerd zijn auto te stelen. De politie deelt tijdens de uitzending van Opsporing NL op maandagavond 20 juni nieuwe informatie over deze zaak, in een poging de verdachten alsnog op te sporen.

De zaak speelt zich af aan de Utrechtse Kanaalstraat. In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni 2020 reed de man met twee vrienden door de straat, op zoek naar een plek om te eten. Er ontstond een conflict toen de bestuurder van een grijze Volkswagen Polo meerdere keren de weg blokkeerde. Op straat ontaarde de ruzie in grof geweld. Ongeveer twintig mannen doken bij de auto’s op en deelden klappen uit. Ondertussen probeerde iemand de auto van het slachtoffer te stelen. Het slachtoffer wilde dit voorkomen door zich aan zijn wagen vast te klampen. De man werd meegesleept en kwam uiteindelijk met zijn hoofd tegen een fietsenrek terecht. De auto is later teruggevonden in de Palembangstraat. Na dit voorval lag de man negentien dagen in coma. Hij heeft meerdere operaties aan zijn schedel moeten ondergaan en is blind aan één oog. De man zal nooit meer volledig herstellen en is niet meer in staat om te werken.

De politie is nog op zoek naar verdachten en getuigen. Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 7.500 euro uit voor de tip die deze zaak oplost.

Overzicht alle items

Utrecht – zware mishandeling
Rotterdam – overvallen Poolse supermarkten
Roermond – beroving
Amsterdam – straatroof Museumplein
Oost-Nederland – inbraken juweliers
Oost-Nederland – woninginbraken
Almelo – winkeldiefstal
Nijkerk e.a. – bankpasfraude
Amsterdam – poging overval Poolse supermarkt

Opsporing NL

Opsporing NL is het nieuwe opsporingsprogramma dat vanaf 20.30 uur te zien is op RTL 5. In het programma vragen presentator Pim Sedee, de politie en het Openbaar Ministerie aandacht voor (actuele) opsporingsonderzoeken met als doel tips en informatie binnen te krijgen om misdrijven op te lossen.