WOERDEN/NIEUW VENNEP/DELFT/HOUTEN/PIJNACKER/DEN HAAG/ZOETERMEER - In vijf maanden tijd pleegde de 47-jarige Roemeen vorig jaar maar liefst 23 inbraken, zo stelt het OM. In Alphen aan den Rijn, Woerden, Nieuw-Vennep, Delft, Houten, Pijnacker, Den Haag, maar toch vooral heel veel in Zoetermeer. En dat terwijl de rechter hem voorwaardelijk op vrije voeten had gesteld na een eerdere reeks inbraken. De officier van justitie was er helemaal klaar mee. Hij eiste tien jaar cel.

''Meneer neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn handelen”, aldus de officier vandaag op zitting. “Terwijl het hele nare feiten zijn. Voor de slachtoffers is een inbraak een ontzettende rotsituatie. Iemand is je persoonlijke ruimte binnengedrongen. De ervaring leert ook dat slachtoffers die dit hebben meegemaakt zich nog lange tijd onveilig voelen. Dat is door het handelen van meneer en dat reken ik hem aan.”

Hij eiste tien jaar cel, waarbij hij ook rekening hield met de eerdere, voorwaardelijk kwijtgescholden straf die man nu alsnog moet uitzitten. De uitspraak is over twee weken.