MAARSSEN - Op maandag 20 februari heeft een 47-jarige man uit IJsselstein een afspraak om via Marktplaats een telefoon te kopen. Als hij op de afgesproken plek aankomt, dreigt de verdachte met een steekwapen en eist zijn geld. De politie is op zoek naar getuigen.

Tussen 14:30 en 15:30 uur heeft het slachtoffer de afspraak in de omgeving van de Nicolaas Maesstraat ter hoogte van de Frans van Mierisstraat in Maarssen. De verdachte bedreigt het slachtoffer dan met een steekwapen. Het slachtoffer laat het er niet bij zitten en er ontstaat een vechtpartij. De dader vlucht hierna vanaf de Nicolaas Maesstraat richting de Frans van Mierisstraat.De politie is op naar een persoon die voldoet aan het volgende signalement:

Jongen tussen de 17-19 jaar oud
150-160 centimeter lang
Blanke huidskleur
Normaal postuur
Vol gezicht
Donkerkleurige ogen
Donkerkleurig vlassnorretje
Oortjes in
Zwarte muts
Zwarte jas met capuchon
Zwarte trainingsbroek
Zwart mondkapje

Iets gezien?
De politie is op zoek naar getuigen van deze poging straatroof. Of misschien zijn er wel mensen die weten wat er is gebeurd of weten wie de straatrover is. Misschien zijn er zelfs wel camerabeelden waarop het incident te zien is. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Tips kunnen worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kan gebruik worden gemaakt van het tipformulier.