AMERSFOORT - Een nog onbekende automobilist is er vandoor gegaan na een ongeluk op de Stadsring in Amersfoort op zondag 30 januari 2022. Bij het ongeluk is een 54-jarige fietser ernstig gewond geraakt. De politie doet onderzoek en is op zoek naar de bestuurder van de auto.

Wat is er gebeurd?
Het ongeluk vond plaats rond 21.50 uur. Zoals het er nu naar uitziet, reed de auto rechtdoor over de Stadsring in de richting van het gemeentehuis. Bij een oversteekplaats met verkeerslichten, ter hoogte van winkelcentrum Amicitia, heeft de auto een fietser en een bromfietser aangereden. Deze kwamen vermoedelijk uit de stad en staken de Stadsring over richting de Arnhemseweg. De fietser, een 54-jarige vrouw, is ernstig gewond door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bestuurder van de bromfiets, een 22-jarige man, is in het ziekenhuis nagekeken. De auto is niet gestopt. Het gaat vermoedelijk om een grijze of witte Mercedes C klasse.

De politie doet onderzoek
De politie kwam direct ter plaatse om de slachtoffers op te vangen alvorens de ambulance er was. De plaats van het ongeval werd afgezet voor het onderzoek van het Ondersteuningsteam Vervoer en de Forensische Opsporing. Meerdere mensen waren getuigen van de botsing tussen de auto, fiets en bromfiets. Zij zijn gehoord door de politie.

Help mee
Heeft u het ongeluk zien gebeuren of camerabeelden en nog niet gesproken met de politie? Of weet u meer over de bestuurder van de auto die de plaats ongeval heeft verlaten? Dan komen we graag met u in contact. Vul onderstaand formulier in of bel 0900 8844. Anoniem melding doen kan ook. Alvast bedankt!