AMERSFOORT - Op 27 juli 2022 hebben twee tieners personeel bedreigd van een winkel aan de Balladelaan. Hierbij hebben zij een of meerdere op steekwapen gelijkende voorwerpen gebruikt. Bij de aanhouding van de verdachten zijn geen wapens aangetroffen. De politie vermoedt daarom dat deze tijdens hun vlucht zijn weggegooid en roept de hulp van het publiek in.

De politie kreeg rond 20.15 uur melding van de winkeloverval. Twee in het zwarte geklede jongemannen bedreigden winkelpersoneel waarna zij er met een onbekend geldbedrag vandoor gingen. De politie was snel ter plaatse. Ook ging er een Burgernetoproep uit. Dankzij buurtonderzoek en oplettende burgers konden de verdachten al snel worden opgepakt. Het gaat om een jongen van 16 uit Driebergen en een jongen van 17 uit Amersfoort.

Help mee met politieonderzoek
Het onderzoek van de politie gaat door. De recherche is op zoek naar de mogelijke steekwapens die de verdachten hebben gebruikt. Daarom vragen wij buurtbewoners als zij iets verdachts zien liggen, om het niet aan te raken, maar contact op te nemen met de politie op 0900 8844.

De route die de verdachten aflegden:
- Ze gingen de winkel uit, naar rechts
- Richting het tankstation op de Palladijnenweg
- Richting het Marieke van Nimwegenpad
- Aangehouden op het Winkelpad in park Schothorst