AMERSFOORT - Een 38-jarige man uit Leeuwarden en een 56-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zijn op donderdag 20 juni aangehouden toen zij zich verdacht gedroegen bij een pinautomaat.

Politieagenten waren in hun lunchpauze op weg naar de supermarkt voor een broodje toen zij twee mannen zagen lopen die hun aandacht trokken. De mannen vroegen aan een omstander waar de dichtstbijzijnde pinautomaat te vinden was. De agenten besloten om de mannen te volgen. Toen ze bij de pinautomaat waren, trok één van de mannen zijn capuchon over zijn hoofd en bedekte zijn gezicht met een sjaal. De andere man stond op een afstandje toe te kijken en keek nerveus om zich heen. De pinnende man gaf daarna het gepinde geld vervolgens af aan de man die op afstand stond mee te kijken. De politieagenten besloten daarop om de twee mannen aan te houden. Eén van de mannen was in het bezit van een grote hoeveelheid bankpassen.

De twee verdachten worden verhoord en de politie onderzoekt wat zij precies aan het doen waren.

Verdachte situatie?

Bel 112!Door oplettendheid werden deze mannen bij de pinautomaat gezien door de agenten. Ziet u een verdachte situatie bij een pinautomaat? Is iemand afwijkend gekleed of draagt iemand gezichtsbedekkende kleding tijdens het pinnen? Bel dan 112. Met uw hulp kunnen we de strijd aan tegen bijvoorbeeld bankhelpdeskfaude, money mules en betaalverzoekfraude.