SOEST - Dankzij een anonieme tip rolde de politie dinsdag 9 april een professionele hennepkwekerij op in een bedrijfspand aan de Industrieweg in Soest.


Professionele hennepkwekerij

De politie ontving een anonieme tip over een verdachte geur rond het bedrijfspand aan de Industrieweg. De politie ondernam daarop actie en besloot bij het pand te gaan kijken, samen met de gemeente. In een ruimte van het bedrijf werd vervolgens een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In de plantage stonden, naar een eerste schatting, zo’n 1000 planten en circa 2000 stekjes. Ook vond de politie diverse apparatuur en andere goederen die wijzen op een professionele kwekerij. De hennepkwekerij wordt ontmanteld en alle aangetroffen planten en spullen worden vernietigd.

Risico’s door stroomdiefstal

De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgenomen. De energieleverancier doet aangifte van de diefstal van stroom en heeft het bedrijfspand afgesloten van stroom. Stroomdiefstal is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt de nodige risico’s voor omwonenden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken. Het is dus belangrijk dat u vermoedens van een hennepkwekerij meldt.

Onderzoek

De politie doet verder onderzoek naar de kwekerij. Er is nog niemand aangehouden. De gemeente onderzoekt welke bestuurlijke maatregelen zij gaan opleggen.