UTRECHT - In een woning aan de Kastanjelaan werd op donderdagavond 28 december 267 kilo legaal vuurwerk en 21 cobra's aangetroffen. De bewoner werd direct aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie controleerden agenten donderdagavond rond 22.00 uur de woning. Zij vonden daar op verschillende plekken legaal consumentenvuurwerk en cobra’s (illegaal vuurwerk). Al dit vuurwerk is in beslag genomen. Vanwege de amateuristische en risicovolle manier waarop het vuurwerk opgeslagen lag, moest een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse komen om het vuurwerk af te voeren.

Risico’s van zwaar vuurwerk

De politie zet heel het jaar in op de handel in en het bezit van zwaar vuurwerk, maar in aanloop naar de jaarwisseling krijgt dit extra aandacht. Zo doen speciale vuurwerkteams actief onderzoek, maar wordt ook onderzoek gedaan naar aanleiding van meldingen die onder meer via Meld Misdaad Anoniem binnenkomen.

Uw hulp is nodig!


Bij het aanpakken van het bezit van en de handel in zwaar (illegaal) vuurwerk is ook uw hulp nodig. Ziet u dat ergens dozen met hierop afbeeldingen of teksten met betrekking tot vuurwerk worden uitgeladen en is er veel aanloop, dan zou dit bijvoorbeeld kunnen duiden op een opslag. Het melden hiervan kan via de wijkagent en via 0900-8844. Maar ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online.

Overlast door het afsteken van vuurwerk kan bij de gemeente gemeld worden. Alleen als deze overlast nu aan de gang is en er zicht (is geweest) op de veroorzaker(s), dan kan dit bij de politie gemeld worden. Is er sprake van een (levens)gevaarlijke situatie, bel dan altijd 112.