DEN BOSCH/OSS/DORST/RIJEN - Met de aanhouding op 17 november van een 24-jarige man uit Soest hebben we mogelijk in een klap vier straatroven en pogingen daartoe in ‘s-Hertogenbosch, Oss, Dorst en Rijen van eind vorig jaar opgelost. Maar we zijn er nog niet. Uit onderzoek is gebleken dat deze verdachte niet alleen opereerde. Wij zoeken ook nog de handlangers van deze verdachte.


Vier berovingen in amper zes dagen tijd

In amper zes dagen tijd hebben meerdere daders zeker vier keer toegeslagen. Het ging telkens om straatroven of pogingen bij afspraken waarbij een mobiele telefoon werd gekocht of werd aangeboden. Die straatroven hebben een behoorlijke impact op de slachtoffers.

Op 10 december 2020 dacht een man op de Icarusstraat in ’s-Hertogenbosch zijn telefoon te verkopen. Helaas voor het slachtoffer hadden de mensen met wie hij had afgesproken andere plannen. Niet alleen maakte ze zijn telefoon afhandig, maar gingen ze er ook vandoor met een aantal betaalpassen. Op 12 december werd dezelfde ‘werkwijze’ toegepast in Oss op de Gerrit van Veenstraat. Hier was het slachtoffer zijn belagers te snel af en kon hij vluchten zonder dat iets werd buitgemaakt.

Op 13 december maakten de berovers een afspraak op de Elznet in Dorst. Daar aangekomen werd de verkoper besprongen. Eenmaal op de grond is het slachtoffer mishandeld. Doordat het slachtoffer luid om hulp schreeuwde, hebben de daders hun poging gestaakt en maakte zonder buit snel uit de voeten. Ten slotte is op 16 december op de Spoorlijn Zuid in Rijen met geweld een man beroofd van geld dat bedoeld was voor de aankoop van een mobiele telefoon.

Wie zijn de andere verdachten? Tips zijn welkom!
Naast deze ene aanhouding van de Soestenaar zijn we nog op zoek naar de handlangers van deze verdachte. Wij willen graag een oproep doen voor tips. Weet jij meer over deze zaken, heb jij misschien iemand hier over horen praten die direct of indirect bij deze berovingen betrokken is? Dan horen wij graag van je. Je kunt ons bellen op 0800-8844. Meld jij liever anoniem? Dan kun je je tips kwijt op 0900-7000.