SOEST - In het gemeentehuis van Soest heeft rond middernacht, nacht van 27 op 28 november, korte tijd een brand gewoed. De politie direct een onderzoek gestart naar de mogelijke brandstichting. Nu, weten we dat de brand is aangestoken en willen we graag mensen spreken die meer weten over de dader of het motief. De hoofdofficier van justitie heeft €15.000 uitgeloofd voor de gouden tip.


Omstreeks 23.50 uur ging het brandalarm af. De brand kon gelukkig in korte tijd worden geblust. Uit onderzoek blijkt dat het raam is ingetikt, toen iets brandbaars naar binnen is gegooid en er ook een explosie is geweest.

Onderzoek
De Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan naar de brand. Zij hebben vastgesteld dat het gaat om brandstichting. De politie is op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor deze brand.

Hoofdofficier van justitie looft €15.000 uit
Mensen moeten meer weten over dit incident. De hoofdofficier van justitie heeft een geldbedrag van €15.000 uitgeloofd, voor diegene die de gouden tip heeft. Weet je dus meer? Deel dan vooral uw informatie met de politie.

Getuigen die mogelijk meer weten over het motief
Eerder heeft de politie opgeroepen om in contact te komen met getuigen die meer hebben gezien. Uit buurtonderzoek dat toen is uitgevoerd zijn er camerabeelden ontvangen. De politie komt nog steeds graag in contact met mensen die meer hebben gezien, maar willen met name mensen spreken die mogelijk iets weten wat een motief zou kunnen zijn. Wat zou hebben geleid tot deze brandstichting? Mogelijk kent u iemand die een conflict heeft (of heeft gehad) met de gemeente Soest en die instaat kan zijn om zo’n strafbaar feit te plegen. Weet u meer, maar deelt u die informatie liever anoniem. Dat kan online door hier te klikken of door gratis te bellen naar 0800-7000. U kunt ook de politie bellen via 0900-8844 of door onderstaand tipformulier in te vullen.