LEUSDEN - In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juli heeft de politie een 21-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij met zijn bromfiets inreed op een agent.


Rond 02.15 uur zagen surveillerende agenten een bromfietser met een passagier rijden over het Jaagpad komende uit de richting van Amersfoort. De bromfietser voerde geen verlichting en reed de Horsterweg op in de richting van Leusden. Hij reed daarbij op het weggedeelte voor tegemoetkomend verkeer.

Een agent gaf de naderende bromfietser bij de brug over het Valleikanaal een stopteken waarbij hij ook werd aangeroepen om te stoppen. Dit deed de 21-jarige Amersfoorter niet waarna hij tegen de agent aanreed. De agent en de opzittenden kwamen hierdoor te vallen en liepen licht letsel op. Ambulancepersoneel behandelde de gewonden ter plaatse, vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

Onder invloed
De bestuurder van de bromfiets werd aangehouden en ingesloten. Bij onderzoek met een speekseltest bleek dat de verdachte een verhoogd THC had, dat vermoedelijk duidde op het gebruik van softdrugs. Er werd bloed afgenomen voor nader onderzoek en het rijbewijs van de Amersfoorter werd ingevorderd. De agent deed aangifte van poging tot zware mishandeling.