HOUTEN - Mede dankzij een alert reagerende Burgernet deelnemer kon de politie zondagavond 5 september drie verdachten aanhouden die kort daarvoor een bewoner van een woning aan de Baarssloot hadden overvallen. Het drietal is ingesloten voor nader verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Omstreeks 20.15 uur meldde de 60-jarige bewoner dat hij in zijn woning was overvallen. Personeel van de politiemeldkamer dirigeerde alle beschikbare eenheden naar de betreffende locatie. Vanuit de lucht keek de politiehelikopter mee. Ook verstuurde de meldkamer een Burgernetbericht. Agenten die snel ter plaatse waren, zagen op het moment dat zij kwamen aanrijden dat twee verdachten er rennend vandoor gingen. Zij konden na een korte achtervolging direct worden aangehouden. Dankzij een Burgernetdeelnemer konden agenten in een nabij gelegen tuin de derde verdachte aanhouden. De drie verdachten zijn 19, 16 en 15 jaar oud en komen uit Houten, Nieuwegein en Utrecht. Zij zitten nog vast. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de overval.

Burgernet
Burgernet is een middel dat ons heel goed kan helpen bij het zoeken naar verdachten. Dat blijkt bij deze zoekactie opnieuw. Wij willen mensen daarom uitnodigen om zich aan te melden bij Burgernet. Extra oren en ogen helpen ons keer op keer bij ons werk. Kijk hier voor meer informatie over Burgernet en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.