WOERDEN - Tijdens een actiedag op 18 november hield de politie twee verdachten in Woerden en Oudewater aan op verdenking van diverse drugsgerelateerde delicten. Tijdens de aanhoudingen namen agenten - onder andere - verschillende soorten harddrugs in beslag. De verdachten zijn direct voorgeleid.


De politie hield de verdachten na intensief onderzoek aan. Bij hen werden verschillende soorten harddrugs, geld, telefoons en dealerbenodigdheden aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd een voertuig in beslag genomen. De aanhoudingen vonden plaats na onderzoek door de politie op verschillende plaatsen in het westen van de provincie. Nog twee andere personen werden aangehouden voor belediging.

Het onderzoek gaat onverminderd door.

Gezamenlijke aanpak
Deze onderzoeken maken onderdeel uit van de aanpak van ondermijnende drugscriminaliteit waarin de politie, Openbaar Ministerie en gemeenten in de regio gezamenlijk optrekken. Dit is een integrale aanpak: strafrechtelijk vervolgen gaat hand in hand met bestuursrechtelijke maatregelen en preventie. De gemeenten werken hierin samen met hulpverleners, ouders, scholen en buurtbewoners.

Burgemeester Victor Molkenboer (gemeente Woerden): “Dankzij het snelle optreden van de politie konden deze verdachten worden opgepakt. Samen met de politie, het OM en partners pakken we drugscriminaliteit aan om zo onze gemeenten, maar ook onze jeugd te beschermen. We stellen grenzen. Bijvoorbeeld met deze aanhoudingen, maar ook door panden te sluiten waar drugs wordt aangetroffen. Met jongeren gaan we in gesprek over dat drugshandel niet loont.”