UTRECHT - Nadat een Utrechtse student en z'n vriendin een nachtje hebben doorgebracht in het Utrechtse uitgaansleven, gaan ze 's morgens vroeg nog even op bezoek bij een vriend. Als ze in het trappenhuis van zijn studentenflat lopen, worden ze gevolgd. En dat loopt slecht af.


Boksbeugel

Op zaterdagochtend 9 oktober lopen de 21-jarige student en zijn vriendin rond 05:10 uur het portiek van één van de studentenflats aan de Ina Boudier Bakkerlaan binnen. Ze lopen de trap op naar de tweede verdieping waar hun vriend woont. Twee jongens glippen achter het stel naar binnen en roepen dat ze moeten blijven staan.

Eén van die jongens heeft een boksbeugel. Hij bedreigt daarmee de student en dwingt hem de trap af te komen. Hij eist de spullen van de student en berooft hem van zijn telefoon. De andere straatrover is dan de trap opgerend naar de vriendin van het slachtoffer. Hij drukt haar tegen de muur en eist haar spullen, maar ze weigert hem iets te geven. Daarop komt de dader met de boksbeugel erbij en bedreigt haar ook.

Haar vriend drukt op alle deurbellen in het centrale halletje van de studentenflat. Maar voordat andere bewoners hen kunnen helpen, zijn de jongens al gevlogen. Ze rennen beiden de trap af, doen de deur open en gaan ervandoor.

Later belt de student, met de telefoon van één van de bewoners, de politie. Meerdere agenten zoeken in de omgeving naar de straatrovers, maar ze worden niet meer gevonden.

Signalement
Verdachte 1:
- getinte huid- 17 - 21 jaar
- tenger / normaal postuur
- 1.75m
- bruine ogen
- kort, donker haar
- donker trainingspak
- zwarte boksbeugel


Verdachte 2:
- getinte huid
- 17 - 21 jaar
- 1.75m
- tenger postuur
- slank gezicht
- bruine ogen
- kort, donker haar
- witte capuchontrui

Derde verdachte
Tijdens de beroving stond een derde jongen op de uitkijk. De politie hoopt dat iemand de drie jongens heeft zien rondhangen bij de studentenflats aan de Ina Boudier Bakkerlaan.

Woon jij in één van de flats en heb je iets gezien, of weet je wie de jongens zijn die de iPhone stalen en daar een boksbeugel bij gebruikten? Geef je tips door via de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0900 - 7000.