MIDDEN-NEDERLAND - Een handhavingsactie met een touringcar leidde ertoe dat het verkeersteam van de politie op dinsdagmiddag 21 september 240 bekeuringen uitschreef. Ook werden er drie aanhoudingen verricht voor het vermoedelijk rijden onder invloed van drugs.

Resultaten
Dinsdagavond reed een touringcar door de regio Midden-Nederland. In deze bus zaten politiemedewerkers die automobilisten controleerden op het gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden. Vanuit de bus hadden zij hier goed zicht op. Op aanwijzing van de collega’s in de bus, werden overtreders door politieagenten in een burgerauto staande gehouden en vervolgens bekeurd.

Bij een van de drie aanhoudingen werkte een bestuurder niet mee. Zijn APK en verzekeringen waren niet op orde. Toen hij hiervoor werd aangehouden wilde hij niet meewerken en schold de politieagenten uit. Nadat hij zich verzette werd er gebruik gemaakt van pepperspray.

Gebruik van mobiele telefoon
Het gebruik van een mobiel is een van de meest voorkomende oorzaken van zware verkeersongelukken, soms met een dodelijke afloop. Daarom pleit het verkeershandhavingsteam voor veilig weggedrag, waarbij er tijdens het rijden geen mobiele telefoons gebruikt worden.