UTRECHT - Een 34-jarige inwoner uit Utrecht zit voorlopig achter slot en grendel. Na een lange zoektocht konden agenten de man die nog een openstaande gevangenisstraf had openstaan van bijna twee jaar aanhouden.


De man was eerder in Duitsland veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van 672 dagen, wegens een plofkraak op een geldautomaat. Omdat ten tijde van de veroordeling de verdachte in vrijheid was gesteld en hij na het vonnis zich niet meldde, kregen de Nederlandse autoriteiten het verzoek om hem op te sporen.

Uit een digitaal onderzoek kon worden vastgesteld dat de man zich hoofdzakelijk in regio Utrecht ophield, maar er formeel niet woonachtig was. Agenten die nader onderzoek instelden, kregen na het uitlopen van talloze informatie, zicht op de veroordeelde. Een eerdere poging om de veroordeelde aan te houden mislukte omdat hij onraad rook en zich - ondanks de aanwezigheid van de politie - aan zijn aanhouding wist te onttrekken. Zaterdag 11 juni kon de zoektocht succesvol worden afgerond. Postende agenten wisten de man te localiseren. Toen hij nietsvermoedend in een auto stapte, kon de man worden aangehouden en ter uitvoering van het vonnis werd hij direct ingesloten.