UTRECHT - Een 57-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur waarvan 80 uur voorwaardelijk. De verdachte nam in april en mei van dit jaar een camper en motor mee nadat hij deze mocht gebruiken voor een korte proefrit. Die proefrit verlengde hij op eigen initiatief door de camper en motor niet terug te brengen. De politie vond de man uiteindelijk en hield hem aan.


Wanhoopsdaad

De man bekende de feiten tijdens de zitting en noemde het meenemen van de camper ‘een wanhoopsdaad’. Naar eigen zeggen zat de man in een moeilijke periode. Hij was al enige tijd dakloos en wilde niet buiten op straat slapen. De camper waar de man die periode in verbleef, was bijna een maand lang spoorloos. De motor werd begin mei ontvreemd en werd elf dagen later teruggevonden, nadat de sleutels bij de verdachte waren aangetroffen door de politie. In de rechtszaal gaf de man aan dat hij spijt had van zijn acties.

Taakstraf

De rechtbank komt tot een bewezenverklaring van de gepleegde feiten. De officier van justitie eiste een taakstraf van 180 uur waarvan 80 uur voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar en aftrek van de twee dagen die verdachte in voorarrest heeft doorgebracht. Bij de strafeis is rekening gehouden met de verbeterde leefsituatie van de verdachte. Hij is inmiddels aan het werk en heeft een dak boven zijn hoofd. De rechtbank is het eens met de eis van de officier van justitie. Volgens de politierechter is er sprake van vervelende strafbare feiten, die de verhuurders en de politie veel tijd en moeite hebben gekost. De rechtbank legt de man daarom een taakstraf op van 180 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk.