UTRECHT - De politie heeft donderdagmorgen in Utrecht en Den Dolder twee mannen aangehouden op verdenking van bedreiging en dwang. Eén van de verdachten is aanvullend aangehouden voor opruiing omdat hij op social media bedreigende en opruiende berichten zou hebben geplaatst die opriepen tot geweld.

De politie startte een onderzoek nadat zij informatie had gekregen dat de twee mannen een deurwaarder hadden bedreigd. Daarnaast riep één van mannen vermoedelijk online op tot geweld. De mannen, een 53-jarige Utrechter en een 52-jarige Den Doldernaar zijn donderdagochtend 21 december in hun woonplaats gearresteerd. Bij een doorzoeking is in één van de woning een mogelijk vuurwapen in beslag genomen en in beide woningen zijn diverse andere wapens in beslag genomen die voor afdreiging zijn geschikt. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en zitten vast voor verder onderzoek. De politie doet nog verder onderzoek naar de strafbare feiten.

Opruiing


Opruiing is een strafbaar feit waarvoor je een gevangenisstraf kunt krijgen. Het zorgt voor een strafblad en dat heeft grote gevolgen voor je toekomst. Ook online laat je sporen achter die voor rechercheurs van de politie te traceren zijn. Dus plaats of deel dit soort berichten niet!

Meld het

Zie je dat er in jouw (online) omgeving wordt opgeroepen tot ongeregeldheden en geweld of heb je andere informatie die voor ons van belang kan zijn? Of ben je zelf slachtoffer geworden van online stalking, bedreiging, of een ander strafbaar feit? Doe melding of aangifte bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of via het tipformulier . Anoniem melden kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)