AMERSFOORT - Woensdag 13 maart heeft de politie een tweede persoon aangehouden die mogelijk te maken heeft met de overval op een hoogbejaard echtpaar in Amersfoort. In de nacht van 9 op 10 februari werden zij in hun woning aan de Zandbergenlaan overvallen.

Overval


Rond 01:30 uur kwamen twee personen de woning van het echtpaar binnen. Toen de twee in een slaapkamer stonden, schrok het echtpaar wakker. De 90-jarige man probeert het duo dan de slaapkamer uit te krijgen en er ontstaat een handgemeen, de man raakt daarbij gewond. De verdachten pakken nog wat spullen mee en vluchten dan de woning uit. De 90-jarige man werd ter plaatse behandeld door de ambulance, zijn 87-jarige echtgenote was uiteraard enorm geschrokken maar bleef gelukkig ongedeerd.

Twee aanhoudingen

Zaterdag 10 februari kon de politie al één verdachte aanhouden, een 22-jarige man met een onbekende woon- of verblijfplaats. Hij zit nog vast. De tweede verdachte kwam later in beeld bij de politie door onderzoek. De tweede verdachte, een 20-jarige man, werd op woensdag 13 maart aangehouden. De politie vermoedt dat nog meer personen betrokken zijn geweest bij de overval en sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Iets gezien of gehoord? Alle informatie helpt!

De politie zet het onderzoek naar deze zaak voort. Heeft u nog informatie of beelden die wellicht bij het onderzoek kunnen helpen? Gebruik hiervoor het onderstaande tipformulier of bel 0900-8844. Liever je informatie anoniem doorgeven? Dat kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.