AMERSFOORT - Een gezellig avondje stappen in de nacht van 3 op 4 mei eindigde voor een 18-jarige man uit Amersfoort in een heftige situatie toen hij werd beroofd van zijn waardevolle spullen. De politie deed onderzoek en kon op dinsdag 11 juni twee minderjarige verdachten aanhouden.

Enorm geschrokken

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 mei ging de 18-jarige man op stap met zijn vrienden in het centrum van Amersfoort. Toen de man rond 04.45 uur terug naar huis fietste, reed hij op de Westsingel langs een groepje jongens. De drie jongens hielden hem tegen en beroofden hem van zijn diverse spullen. Ook dwongen ze hem geld voor hen te pinnen en spullen voor hen af te rekenen in een supermarkt. Het slachtoffer liep gelukkig geen letsel op, maar was wel enorm geschrokken.

Twee tieners

De politie deed onderzoek naar de beroving. Aan de hand van sporenonderzoek, buurtonderzoek en het opvragen van camerabeelden kreeg de politie zicht op de verdachten. Dinsdag 11 juni kon de politie twee verdachten buiten heterdaad aanhouden. Een 16-jarige jongen uit Amersfoort en een 16-jarige jongen uit Soest worden verdacht van diefstal met geweld, afpersing en dwang. De politie gaat verder met het onderzoek om ook de derde verdachte binnenkort aan te kunnen houden.