UTRECHT - Op 8 maart werd in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld aandacht besteed aan een zware mishandeling in Utrecht door drie verdachten. Direct na de uitzending is een man aangehouden. Nu is ook een tweede verdachte herkend. De politie is nog op zoek naar de derde verdacht.

- Op 8 maart werd naar aanleiding van een herkenning van de beelden een 35-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aangehouden.

- Nu is ook een tweede verdachte herkend. Deze verdachte is ontboden door de politie voor verhoor.

- De politie is nog op zoek naar de derde verdachte die u op de foto ziet bij dit bericht. Van de beveiliging van winkelcentrum Hoog Catharijne kregen de vrienden te horen dat deze groep mannen vaker in het winkelcentrum rondhangt. Het kan zijn dat mensen deze types herkennen. Het signalement van de verdachte luidt als volgt. Het gaat om een man rond de 25 – 30 jaar met een lichtgetinte huid. Hij droeg een paarse trui en een donkere jas met gele accenten.

Weet u wie deze man is, bel dan 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem melden kan ook altijd via 0800-7000.

Dit is wat er is gebeurd:

Een vriendengroep gaat op vrijdagavond 11 februari 2022 op stap in Utrecht. Ze zetten hun auto in de parkeergarage in winkelcentrum Hoog Catharijne. Voor de lol hebben twee van hen een dino-pak aan. Ze lopen een rondje langs cafés en restaurant en er wordt leuk gereageerd. Als ze rond 23:45 uur teruglopen naar de garage worden ze bij de ingang lastiggevallen door een groep mannen. De vriendengroep wordt geschopt en geslagen. Op bewakingsbeeld is te zien dat één van de mannen aan de staart trekt van de man in het dino-pak. De vrouw in het dino-pak krijgt twee keer een harde trap in haar buik. Een van de vrienden krijgt dan rake klappen, raakt bewusteloos en valt. Hij wordt een paar keer tegen z'n hoofd geschopt.