VEENENDAAL - De recherche is nog bezig met het onderzoek naar de overleden man die maandag 5 september in het water aan de Raadhuisstraat werd gevonden. Ze komen graag in contact met getuigen die meer kunnen vertellen.

Maandagochtend rond 09.30 uur kwam een melding binnen bij de meldkamer dat er een lichaam in het water van het Valleikanaal aan de Raadhuisstraat lag. Agenten gaan meteen op de melding af en zagen het lichaam in het water. Met behulp van de brandweer is het lichaam uit het water gehaald.

Identiteit
In eerste instantie was de identiteit van de overleden persoon onbekend. Na onderzoek is nu gebleken dat het gaat om een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Veenendaal. De man sliep vaak in het park aan het Coornhertpad en werd een aantal dagen geleden nog gezien.

Update onderzoek
Het is op dit moment nog onduidelijk hoe het slachtoffer om het leven is gekomen en wanneer. Er is een onderzoek ingesteld in het park waar het slachtoffer regelmatig verbleef. De recherche houdt op dit moment alle scenario’s open en kan bij het onderzoek de hulp van getuigen goed gebruiken.

In de (late) avond van donderdag 1 september 2022 is de Poolse man door een getuige en door camerabeelden waargenomen in het centrum van Veenendaal, ter hoogte van o.a. het horecaplein aan de J.G. Sandbrinkstraat/ Tuinstraat. Hij droeg toen een gele boodschappentas met opschrift “DEKAMARKT”. Op vrijdagochtend 2 september ziet een getuige een gele tas in de berm tussen het Valleikanaal en de Raadhuisstraat staan. Daar is dan niemand bij. De tas is daarna niet meer gezien. Weet u waar deze tas is gebleven? Of heeft u de tas na vrijdag 2 september nog gezien?

Signalement slachtoffer
- man
- 179 cm
- leeftijd: 48 jaar
- horizontaal gestreept t-shirt
- zwarte spijkerbroek
- merkloze blauwe sneakers met witte streep