UTRECHT - Een 21-jarige Utrechter is vrijdag 18 maart 2022 aangehouden voor afpersing, bedreiging en mishandeling van een 21-jarige uit Utrecht. Afgelopen woensdag (16 maart) werden al twee broers van 21 jaar en 23 jaar uit Utrecht aangehouden in deze zaak. Deze twee worden vandaag voorgeleid. Het onderzoek naar mogelijke andere betrokkenen loopt nog.

Het slachtoffer werd de afgelopen drie maanden onder druk gezet en met geweld bedreigd om geld af te staan aan de drie verdachten. De afpersing liep op tot enkele duizenden euro’s. Het onderzoek loopt nog en zal moeten uitwijzen of er nog meer personen betrokken zijn bij de afpersing en bedreigingen van het slachtoffer. Meer aanhoudingen in de toekomst worden niet uitgesloten.

Slachtoffers
Ben jij ook slachtoffer van afpersing en/of (gewelddadige) bedreiging? Je bent nooit verplicht om te betalen en we adviseren je altijd contact te zoeken met de politie. Als verdachten eenmaal betalingen ontvangen, is de kans groot dat de afpersing en bedreigingen gewoon doorgaan. Je kunt dit melden door te bellen met 0900-8844 of via het onderstaande meldformulier. Word je ter plekke met geweld bedreigd? Bel dan direct 112!

Liever anoniem melding maken? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul onderstaand formulier in.