Utrecht - Op zondag 7 juni vond op het Rolderdiephof een beroving van twee minderjarige meisjes plaats. Het onderzoek leidde naar een 17-jarige verdachte uit Utrecht die werd aangehouden op maandagmorgen 8 juni.

Rond 16.50 uur meldden de beide slachtoffers, respectievelijk 13 en 15 jaar oud, dat zij kort daarvoor onder bedreiging van geweld waren beroofd van hun persoonlijke bezittingen. De drie verdachten waren gevlucht. De politie stelde een onderzoek in en beschikte over goed bruikbare signalementen. Dit leidde tot het bekend worden van de identiteit van één van hen. Hij is inmiddels aangehouden en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort naar de andere verdachten.

Signalement verdachten

Van de nog twee onbekende verdachten is het navolgende signalement bekend:
- Verdachte 1: Licht getint uiterlijk en zwart haar, leeftijd rond 13 jaar oud, lengte ongeveer 1.60 meter. Hij was gekleed in een donkerblauw Nike pak.

- Verdachte 2 : Eveneens licht getint uiterlijk. Hij droeg een goedkoop trainingspak en een lichtbruine Gucci pet met donkere tekens. Deze verdachte had een schaafwond op zijn rechterwang van circa vijf centimeter lang.

Wie herkent de verdachten of is getuige geweest ?

De politie komt graag in contact met getuigen van de beroving of met mensen die de verdachten menen te herkennen. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op politie.nl