UTRECHT - Dankzij tips van kijkers van het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld kon de politie vorige week een 41-jarige Utrechtenaar aanhouden. In het programma toonde de politie beelden van een man die vorig jaar bij het ziekenhuis IJsselstein een elektrische fiets wegnam. Maar liefst zeven kijkers herkende de man en gaven die informatie door aan de politie waarop hij kon worden aangehouden. Tegen de 41-jarige man werd proces-verbaal opgemaakt.


Snelrecht voor fietsendief

De politie hield daarnaast nog een fietsendief aan. Een Utrechtse wijkagent zag vorige week aan het einde van de middag een 48-jarige Utrechternaar aan de J.P. Coenstraat meer dan gemiddelde aandacht had voor enkele geparkeerd staande fietsen. De wijkagent herkende de man vanwege eerdere fietsendiefstallen in de wijk. De wijkagent besloot om direct in te grijpen en sprak de man aan. Mede ook omdat hij wist dat de man nog gezocht werd voor eerdere diefstallen waarbij hij was herkend. De 48-jarige verdachte werd dan ook direct aangehouden op verdenking van vier diefstallen van fietsen. De Utrechtenaar werd in hechtenis genomen en moest zich woensdag 26 januari voor de rechter (snelrecht) verantwoorden. De verdachte werd veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf, daarnaast moet de man aan de gedupeerden een schadevergoeding betalen.

Bureau Hengeveld
Bureau Hengeveld is het regionale opsporingsprogramma van het Openbaar Ministerie en de politie-Midden-Nederland dat in nauwe samenwerking met RtvUtrecht elke week wordt uitgezonden. Het programma wordt elke woensdag om 13.15 uur bij RtvUtrecht uitgezonden en elk uur herhaald. Het programma terugkijken? Dat kan via deze link.