Utrecht - De politie heeft op dinsdag 28 april en woensdag 29 april twee mannen uit Utrecht en één uit Soest aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een poging tot moord, vorig jaar in de omgeving van de Hopakker en de Adelaarstraat in Utrecht, en deelname aan een criminele organisatie.

Op woensdagavond 30 oktober 2019 rond 23.30 uur ’s avonds wordt de politie gebeld. Aan de Adelaarstraat zouden drie personen met bivakmutsen achter een man aan rennen. Vervolgens zou het slachtoffer ernstig mishandeld zijn. De drie personen zijn er daarna in een vermoedelijk gestolen busje vandoor gegaan. Het 28-jarige slachtoffer raakte bij de mishandeling zwaargewond en werd bij de mishandeling onder meer op zijn hoofd geslagen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

De drie aangehouden mannen zijn 26, 23 en 22 jaar oud. De rollen die zij hebben gehad bij deze mishandeling worden nader onderzocht. De eerste komt uit Soest, de andere twee uit Utrecht. De 26-jarige man uit Soest zat tijdens zijn aanhouding al vast. Hij werd in november 2019 opgepakt vanwege zijn rol bij betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum in Amsterdam.  De criminele organisatie waar de drie mannen vermoedelijk deel van uit maken wordt ervan verdacht liquidaties te faciliteren door auto’s te stelen, te helen en te leveren voor gebruik bij het plegen van ernstige geweldsmisdrijven. Een garagebox aan de Oosterleestraat te Utrecht is hierbij in beeld gekomen. Daarnaast bestaat het vermoeden dat de mannen zelf ook geweldsmisdrijven uitvoeren of laten uitvoeren.  

Het onderzoek naar de poging tot moord in de omgeving van de Hopakker en de Adelaarsstraat in Utrecht is nog in volle gang. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.