Utrecht - Het afgelopen weekeind werden er op verschillende wegen in Utrecht verkeersacties gehouden. Er werden tientallen bekeuringen uitgeschreven en in totaal 11 rijbewijzen ingenomen voor snelheidsovertredingen.

Het lekkere weer, de verlaging van de maximum snelheid, lege (snel)wegen en de drang om de motor weer uit de garage te halen. Allemaal redenen die ervoor zorgen dat bestuurders meer verkeersovertredingen maken. Daarom besloten de verschillende verkeersteams binnen de eenheid Midden-Nederland verschillende acties te houden

Vergroten verkeersveiligheid
Zichtbaarheid en veiligheid zijn in het verkeer van groot belang. Tijdens controle hebben agenten enkele tientallen bekeuringen geschreven voor uiteenlopende verkeersovertredingen. ‘De rustige wegen vragen “kennelijk” om veel overtredingen en daarmee wordt het dus onveiliger op de wegen.’ aldus Remy Douven - operationeel leidinggevende verkeer.

Resultaat
Tijdens de acties werden 11 rijbewijzen ingenomen. Deze auto’s reden meer dan 50 geijkte km per uur te hard. En er werden 37 bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen. Daarnaast zijn er voor diverse andere verkeersovertredingen zoals rijden door rood licht, niet handsfree bellen, het maken van wheelies enz. 34 bekeuringen geschreven.

Deze gezamenlijke controles worden de komende weken herhaald in steeds andere delen van de eenheid Midden-Nederland.