UTRECHT - In de nacht van woensdag 29 op woensdag 30 december, raakten twaalf auto’s op de Ankaradreef zwaar beschadigd als gevolg van autobranden. De politie start een onderzoek en is daarbij op zoek naar getuigen.

Rond 04.50 uur kreeg de politie de melding binnen dat enkele geparkeerde personenauto’s in brand waren geraakt. Ter plaatse bleken dat zeker vijf auto’s te zijn, die in brand stonden. Mede door de aanwakkerende wind wist het vuur zich snel te verspreiden. Negen personenauto’s raakten door de vlammenzee verwoest. Drie andere auto’s liepen gevolgschade op. De schade is aanzienlijk. Eigenaren zijn fors gedupeerd door de effecten van de brand.

Brandstichting
Uit onderzoek moet blijken of het hier gaat om brandstichting of om een technische oorzaak. De politie sluit het scenario van brandstichting zeker niet uit. De politie komt graag in contact met de mensen die mogelijk iets hebben gezien, of mogelijk bruikbare (camera)beelden van die nacht, in bezit hebben.

Help mee
Heeft u in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 december rond de klok van 04:50 uur iets gezien of gehoord, of bent u misschien in het bezit van een beveiligingscamera, deurbel beelden en woont u in de omgeving van de straat waar de brand is geweest? Bel dan met de politie via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan via 0800-7000. Bent u in bezit van mogelijke beelden? Upload deze beelden hier via het tipformulier hieronder.