Een aantal dagen na oud en nieuw wordt er vuurwerk in de brievenbus gestoken van een huis aan de Katherijn van Leemputdreef in Utrecht. De ontploffing richt schade toe aan het huis en zorgt voor een zeer onveilig gevoel bij de bewoners. De camera bij de voordeur heeft vastgelegd wat er gebeurd is.

In de nacht van zondag 5 op maandag 6 rond 1.55 uur loopt een man naar de voordeur van de woning in Utrecht. Hij steekt een stuk zwaar vuurwerk in de brievenbus, steekt de lont aan en rent weg. Het zeer zware vuurwerk spuugt eerst wat vuur en ontploft dan met een grote knal. De bewoners schrikken wakker van de enorme knal en het brandalarm. Het huis hangt vol rook door de ontploffing en niet alleen de deur maar ook goederen in de gang raken beschadigd.

Camerabeelden
Bij de voordeur hebben de bewoners een belcamera (met geluid) hangen. Daarop blijkt de dader te zijn vastgelegd. Op de beelden is te zien dat een man komt aanlopen, een lang stuk vuurwerk in de brievenbus steekt, het aansteekt en wegrent. Het vuurwerk begint eerst vuur te spugen en ontploft vervolgens met een enorm harde knal.

Signalement

  • Man
  • Stevig tot gezet postuur
  • Lichte tot licht getinte huidskleur
  • Stoppelbaard
  • Jas met capuchon met sluitkoordjes
  • Grote letters ´MAX´ achterop zijn capuchon

Wie herkent de man op deze beelden of weet meer van de gebeurtenissen in de nacht van 5 op 6 januari? Neem contact op via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem) om tips door te geven, of gebruik onderstaand tipformulier.