UTRECHT - De politie heeft op dinsdag 7 juli een 22-jarige man uit Tiel aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot moord, vorig jaar in de omgeving van de Hopakker en de Adelaarstraat in Utrecht.


Op woensdagavond 30 oktober 2019 rond 23.30 uur ’s avonds wordt de politie gebeld. Aan de Adelaarstraat zouden drie personen met bivakmutsen achter een man aan rennen. Vervolgens zou het slachtoffer ernstig mishandeld zijn. De drie personen zijn er daarna in een vermoedelijk gestolen busje vandoor gegaan. Het 28-jarige slachtoffer raakte bij de mishandeling zwaargewond en werd bij de mishandeling onder meer op zijn hoofd geslagen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Eerder werden voor dezelfde zaak ook al meerdere aanhoudingen gedaan. Naast de eerste drie aanhoudingen eind april van dit jaar werden afgelopen maanden ook al vier aanhoudingen gedaan. Daarbij werden al drie Utrechters van 18, 20 en 29 jaar aangehouden, net als een 25-jarige man uit Ochten. Een deel van de verdachten wordt ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De criminele organisatie waar de mannen vermoedelijk deel van uit maken wordt ervan verdacht liquidaties te faciliteren door auto’s te stelen, te helen en te leveren voor gebruik bij het plegen van ernstige geweldsmisdrijven. Daarnaast bestaat het vermoeden dat de mannen zelf ook geweldsmisdrijven uitvoeren of laten uitvoeren.

De precieze rol van de 22-jarige man uit Tiel bij de poging tot moord wordt nog onderzocht.