UTRECHT - Politieagenten namen dinsdag 21 december in een woning aan de Alpenpad een forse hoeveelheid zelf gefabriceerd vuurwerk in beslag. Het vuurwerk was dermate gevaarlijk en instabiel dat de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) er aan te pas moest komen om het af te voeren. De 51-jarige hoofdbewoner is aangehouden vanwege het bezit van illegaal vuurwerk.

Illegaal vuurwerk
De politie startte een onderzoek toen zij op het social media kanaal TikTok zag dat vuurwerk te koop werd aangeboden. Het onderzoek leidde agenten naar de woning aan het Alpenpad. De verkoper in kwestie bleek een minderjarige verdachte te zijn. In zijn slaapkamer troffen de agenten een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. Omdat er ook zelfgemaakte bommen aanwezig waren, moest de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse komen. De EOD heeft het vuurwerk elders op een veilige plek tot ontploffing gebracht.

Uw hulp is bruikbaar
Opsporing van vuurwerk heeft onze volle aandacht, net als de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Zwaar vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Dit willen we voorkomen. Daarom sporen we dit vuurwerk op en pakken we de handel aan. Regelmatig zien we dat zwaar vuurwerk niet op de juiste manier wordt opgeslagen. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen een risico. Je zult maar naast iemand wonen die honderden kilo’s in huis heeft opgeslagen.

Ook laat deze zaak zien hoe belangrijk het is dat u met ons meedenkt! Weet u dat iemand vuurwerk verhandelt of dat ergens (zwaar) vuurwerk is opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Meer informatie over vuurwerk vindt u hier.