UTRECHT - Twee 17-jarige jongens zijn in de avond van donderdagavond 25 november aangehouden. Diverse hard-, softdrugs, geld, telefoons en dealerbenodigdheden zijn in beslag genomen. Ook zijn er twee kopers (51 en 57 jaar) van de dealers aangehouden. De twee 17-jarige zitten nog vast.

De politie ontving eerder een melding over de activiteiten van de twee minderjarige straatdealers. Hierna is een actie gestart, dit resulteerde in de aanhouding van de twee. Ze werden geobserveerd en zijn op de Vleutenseweg aangehouden. Naast drugs, zijn tijdens een huiszoeking twee balletjespistolen, een gaspistool, een taser aangetroffen, ook is de scooter van een van de twee verdachten voor nader onderzoek in beslag genomen. De twee kopers die tijdens de observatie zijn waargenomen, zijn in Overvecht op Lemnosdreef en op de Vleutensebaan aangehouden. Beide kopers waren in het bezit van de aangekochte harddrugs.

Met deze actie geeft de politie een signaal af dat de bestrijding van het dealen en kopen van harddrugs een van de prioriteiten is om voor een betere samenleving te zorgen. Het is daarom zeker niet uitgesloten dat dergelijke acties in de toekomst vaker plaats zullen vinden.