UTRECHT - Het rechercheonderzoek naar de man die in de zomer meerdere vrouwen belaagde of mishandelde in het grensgebied Hoograven/Lunetten is nog in volle gang. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Het laatste incident dat we aan dit onderzoek kunnen linken, vond plaats op 26 september toen een vrouw zwaar mishandeld werd in dit gebied. Politie en gemeente zijn extra alert en waarschuwen sindsdien om zoveel mogelijk samen te fietsen of wandelen in het gebied Hoograven/Lunetten. Bij de recherche zijn inmiddels ruim 200 tips binnengekomen die onderzocht zijn of nog in onderzoek zijn. Dit heeft nog niet geleid naar een duidelijk signalement om te verspreiden en dus ook nog niet naar een verdachte.

Moet men nog samen fietsen?
Het advies om samen te fietsen en wandelen blijft van kracht, want zonder aanhouding zijn we er niet gerust op dat dit nooit meer gebeurt. We adviseren ook om routes te kiezen met goede verlichting en dichtbij huizen. Mensen die zich veilig voelen door met een bekende te bellen op de fiets, kunnen dit doen met de telefoon in de zak en oortjes in. Alleen lopend mag de telefoon tijdens het bellen in de hand gehouden worden.

Wat te doen bij een verdachte situatie?
Ziet u een verdachte man, die zich verdacht gedraagt door bijvoorbeeld zich te verstoppen of iemand te achtervolgen, bel dan 112. Het helpt de politie als u het signalement onthoudt of een foto of video maakt. Gewone tips kunnen doorgegeven worden via 0900-8844.

Wanneer is het onderzoek klaar?
Alle tips en aanknopingspunten worden geanalyseerd en worden beoordeeld of ze bijdragen aan de opsporing. Als dat zo is, dan worden ze helemaal uitgelopen. In het ideale geval leidt dat tot een verdachte die aangehouden wordt. Wanneer dit voor alle tips en aanknopingspunten gedaan is, en er is geen verdachte in beeld, dan gaan er rechercheurs van het onderzoek af en gaan verder met andere onderzoeken. Zodra er een nieuw aanknopingspunt komt: een melding, tip of een aanknopingspunt uit een andere zaak, kan de recherche het rechercheteam weer uitbreiden en verder met het onderzoek. Het onderzoekt stopt - zonder verdachte - dus nooit helemaal.