UTRECHT - De politie hield zondag 31 maart een 40-jarige man uit Utrecht aan op verdenking van betrokkenheid bij een incident dat op vrijdagmiddag 29 maart heeft plaatsgevonden rond Shoppingcenter Overvecht in Utrecht. Daarbij zou een 66-jarige man zijn belaagd door de nu aangehouden verdachte.

Het incident gebeurde die middag rond 15:00 uur bij een winkel op de Zamenhofdreef. Het slachtoffer verklaarde dat een andere man iets discriminerend riep en dat hij kort daarop een klap kreeg van diezelfde man. Hij deed aangifte waarop de politie een onderzoek startte. Uit dat onderzoek kwam de vermoedelijke identiteit van de verdachte naar voren. Deze man heeft zich vervolgens vanochtend zelf bij de politie gemeld en is daarop aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij het incident.

Tips of beelden?
We onderzoeken wat zich exact heeft afgespeeld. Daarom komen wij ook nu nog graag in contact met mensen die iets hebben gezien. . De politie is specifiek op zoek naar een boa die in zijn vrije tijd vermoedelijk getuige is geweest van het incident. Wij verzoeken deze specifieke getuige zich te melden.

Weet jij meer? Geef je tips door via 0900-8844 of meld anoniem 0800-7000. Melden kan ook via onderstaand tipformulier. Mocht je beeldmateriaal hebben, dan kan je dit ook naar ons sturen.