UTRECHT - Op maandag 4 maart 2024 heeft de politie een 37-jarige man aangehouden op verdenking van oplichting. Hij zou tussen januari 2023 en oktober 2023 meerdere slachtoffers hebben gemaakt.

Het betreft een vorm van oplichting waarbij de verdachte vermoedelijk zelf schade toebrengt aan zijn voertuig en aan het voertuig van het slachtoffer. Vervolgens wordt het nietsvermoedende slachtoffer door de verdachte beschuldigd van het veroorzaken van deze schade door een aanrijding. Het slachtoffer wordt dan ook, op vaak intimiderende wijze, gedwongen geld te betalen om de schade te vergoeden.

Onderzoek

De politie kwam de man op het spoor door meerdere soortgelijke aangiftes en stelde een onderzoek in. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 37-jarige man. Hij wordt verdacht van een reeks soortgelijke zaken in en rondom Utrecht en de politie doet verder onderzoek.

Bent u - als burger of bedrijf - slachtoffer geworden van fraude of oplichting? Heeft u iets soortgelijks meegemaakt of vermoeden van oplichting. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000, dit kan ook online.